Cum să aperi rebelul familiei…


Ştiţi senzaţia aia, când te trezeşti de dimineaţă, soarele îţi inundă camera, păsărelele ciripesc, pisicile în călduri miorlăie prelung şi parcă nimic, dar NIMIC nu ar putea să-ţi distrugă mirobolanta duminică? Eu vă contrazic (că doar d’asta mă aflu aici)!

Un telefon venit de la rudele tale furibunde, care vor să ştie, unde ŞI CU CINE a fost de fapt fata lor adolescentă aseară!

Situaţia este cu atât mai disperată, cu cât tu încerci în contratimp să acoperi micuţul rebel şi îţi aminteşti, ca prin vis, cum sâmbătă seara când îţi făceai manichiura (ojă roşie, mulţumesc de întrebare!), un telefon venit parcă din reclama aia cu „NU-I SPUNE LU’ MAMI!!!!”, asezonat delicios cu „LE VOI SPUNE CĂ MERG CU TINE…ÎN CLUB!!”.
Citeşti pe diagonală cele 14 sms-uri trimise de plod pe al II-lea telefon (da, acum ai văzut beculeţul clipocind pe nenorocitul ăla de blackberry, care nu ţine cu tine neam!), ca să poţi minţi cum se cuvine, fără să sperii dragonul de la celălalt capăt al firului, dar să poţi concomitent apăra şi adolescentul cu care…se pare că ai fost în club şi ai stat până la 6 a.m?!
Ok…
Deci, în timp ce tu aveai o seară liniştită şi nevinovată acasă la nişte prieteni, ruda ta de 16 ani rupea clubul sus pe bar, spunându-le părinţilor că e cu tine. Ai ignorat de departe apelurile primite de la mama & tata pruncului, sperând că a fost doar o greşeală.

Ce am învăţat din asta:
1) Că eu la 16 ani nu aveam o rudă care să mă acopere, trebuia să-mi ţin singură spatele…mie şi celor 17 prieteni, care da aveau părinţi la fel de vigilenţi ca ai mei;
2) Că ieşirea mea în club era echivalentă cu săritul pe geam (la ţară) ca să pot alerga noaptea, cu bicicleta, pe şosea până la Timiş, unde frigeam 2-3 coceni de porumb, făceam o baie rece şi mă întorceam acasă…tot pe geam.
3) Că îmi este dor de copilărie;
4) Că ăştia de acum nu ştiu să mintă cum trebuie (frah’!) şi îi trag şi pe ceilalţi în mâncarea lor de jeleuri…
5) Consumul de alcool dăunează grav perspicacităţii…
6) Că „aia mică” ţi-a luat locul în făcut tâmpenii…melancolia se instalează!
7) Că parcă totuşi…noi ne distram mai bine când eram adolescenţi.

MadiX, the cool auntie!

Anunțuri

2 gânduri despre ”Cum să aperi rebelul familiei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s